03_02-1024x707

ГЕРБ не отрича за Кристалина Георгиева

16 август 2016

Ритуално и непринудено ГЕРБ изведе своя кандидат-президент пред електората.

Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ загатнаха премиерът Борисов и заместникът му в ръководството на партията Цветан Цветанов, обявиха политически анализатори. Причината – двамата последователно се появиха в компанията на зам.-шефката на Еврокомисията Кристалина Георгиева.

Първо Георгиева зае централно място в посещението на министър-председателя в Троянския манастир.

„Радвам се, че на днешния празник Успение Богородично с еврокомисаря и финансовия министър посетихме Троянския ставропигиален манастир. Щастлив съм от това, което видях, поздравявам отговорните свещеници, участвали в осъществените ремонти и реставрации“, написа Борисов във фейсбук.

След това пътищата на Георгиева и министър-председателя се разделиха – той отпътува за Ловеч, а тя се върна в София. В столицата в църквата „Св. София“ я очакваше зам.-председателят на партията и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов.

Двамата станаха кръстници на дъщерята на пожарникаря Тихомир Ненов и съпругата му Антония.
„Пожелавам на малката красавица да е много здрава и много успешна във всичко, с което се захване!“, написа също в социалната мрежа Георгиева.

Цветан Цветанов пък публикува снимки как сменя памперса на бебето, а под фотосите разясни: „Запознахме се с Тихомир и тогавашната му приятелка след завръщането му от гасенето на големите пожари в Русия, а съдбата ни срещна и след това в с. Бисер. През 2012 г. заедно с Кристалина кумувахме на сватбата на младото семейство.“

Според Томислав Дончев номинацията трябва да е утвърдено име, а не началник на военен щаб, какъвто е генерал Румен Радев, който има големи шансове да стане общ кандидат на БСП и АБВ. „В кандидатпрезидентската кампания ГЕРБ ще заложи на познат за света в политика“ – това обяви още миналия четвъртък в ефира на телевизия България он еър вицепремиерът .

Според политическите анализатори най-утвърдените имена пред света, с които разполага управляващата партия, са Бойко Борисов и Кристалина Георгиева. Премиерът вече заяви, че няма намерение да се включва в надпреварата за „Дондуков“ 2, и така фаворит става Георгиева.

В редиците на ГЕРБ са наясно с името на кандидата за президент. Това се разбра от думите на зам.-председателя на формацията Цветан Цветанов.
„Името вече го имаме. Но не смятаме, че сега е удачно да бъде обявено“, каза Цветанов. Той се аргументира, че сега е най-важно правителството да може да работи спокойно. Заместникът на Борисов за пореден път обяви, че кандидатпрезидентската двойка ще бъде ясна през септември.

Източници от парламентарната група на ГЕРБ обаче разкриха, че името на Кристалина Георгиева е дошло на дневен ред, след като премиерът Борисов каза колко напрегната е обстановката в света.

Преди две седмици министър-председателят заяви, че след критичните ситуации в Европа (терористичните атаки във Франция и неуспешният опит за преврат в Турция) се е отказал от двама потенциални кандидати.

Те имат добри качества, но може да не се справят в кризисна ситуация“, обясни Борисов.

Георгиева пък била доказала, че владее положението дори в най-напрегнатите моменти, обясниха хора от ПГ на ГЕРБ пред вестника. Като пример за това те дадоха ресора й в предишната Еврокомисия, който беше „Хуманитарна помощ и реакция при кризи“.

„Посещението на евродепутата Кристалина Георгиева в Троянския манастир заедно с премиера Бойко Борисов и последвалата й изява в църквата “Св. София”, където се срещна със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, не е било начин на ГЕРБ да покаже, че това е техният кандидат за президент“, обяви депутатката Цвета Караянчева.

Анализатори коментираха пред, че така партията иска да загатне номинацията си. “Сериозна партия сме. Когато решим да обявим кандидата си, ще го направим. Вече имаме готово име, но ще го кажем в началото на септември”, категорична бе тя.

Караянчева обаче не отрече възможността номинацията за президент на партията да е именно Кристалина Георгиева. “Не мога да кажа нищо. Ще разберете през септември”, лаконично обясни депутатката.

Източник: Труд

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)