Геройството на пожарникарите от Перник – пример за подражание

13 ноември 2017

Геройството на пожарникарите от регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- гр. Перник е пример за подражание. Делото им в спасителната операция миналата седмица доказва за пореден път, че да бъдеш пожарникар е въпрос на чест, мисия и голяма отговорност. Комисар Емил Марков е ръководител на звеното в областта и само може да се гордее с такива служители. Екипът от професионалисти – девет на брой пожарникаря участваха в спасителна операция за оказване на помощ на надвиснал тежкотоварен автомобил над моста на трънската река Ябланишка.

TON_7353

В знак на признателност  и уважение към героичната постъпка на пожарникарите от  „Пожарна безопасност и защита на населението“. Областният управител на град Перник госпожа Ирена Соколова удостои с грамота и награда паметен знак служителите на дирекцията, участвали в тежката спасителна акция. Отличията се дават за особени заслуги при изпълнение на служебния дълг. Екипът от деветимата пожарникари е работил усърдно през цялата тежка нощ на миналата седмица за овладяването на ситуацията при която камион със сръбска регистрация аварира при моста на разклона на село Врабча преди град Трън и кабината му надвисва на река Ябланишка.

TON_7324

Паметният знак за проявена смелост, професионализъм и жертвоготовност при изпълнение на служебния дълг  на Област Перник получиха инспектор Васил Василев, младши инспекторите Иво Петров, Станислав Йоцев,Васил Петров, Чавдар Димитров, Живко Живков, Веселин Димчев и младшите експерти Димитър Томов и Явор Цанков.

TON_7357

Награждаването се случи в кабинета на Областния управител на град Перник Ирена Соколова. Комисар Емил Марков благодари от името на своите служители и призна, че това за тях е гордост и голяма отговорност.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков
фотограф : Антон Хариев
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)