Гийермо дел Торо

Гийермо дел Торо с награда от Гилдията на американските режисьори

04 февруари 2018

Мексиканския режисьор Гийермо дел Торо спечели голямата награда на Гилдията на американските режисьори (Directors Guild Awards, DGA) за своя филм „Формата на водата“, съобщава сайта на наградите.

Гилдията на режисьорите в САЩ връчи своята най- голяма награда на дел Торо за „Открояващи се достижения е областта на режисурата на художествен филм“ през 2017 г. Както се отбелязва на сайта за наградите, това е първата номинация за есктравагантния режисьор.

За награда в същата категория се състезаваха още режисьорите Грета Хервинг (за филма „Лейди Бърд“), Мартин Макдонах („Три билборда на границата на Ебинг, Мисури“), Кристофър Нолан („Дюнкерк“) и Джордан Пил („Бягай“).

Юбилейната 70-та церемония за наградите на Гилдията на американските режисьори се състоя през нощта на 4 февруари в Лос Анджелис. Тези награди се смятат за показателни за настроенията и нагласите сред професионалистите в киното в навечерието на връчване на наградите „Оскар“. Често наградите на американските режисьори и наградите „Оскар“ съвпадат.

Филмът „Формата на водата“ разказва за няма чистачка, работеща в секретна лаборатория. Тя се влюбва в охраняваното там същество – амфибия и се опитва да го спаси. Филмът има 13 номинации за премията „Оскар“, в това число и в категорията „най-добър филм на годината“.

източник: РИА Новости

превод: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)