honey-balsamic-glazed-brussels-sprouts-horizontal-1538775718

Гланцирано брюкселско зеле с мед и балсамико

02 ноември 2018

Една изключително лесна, бърза за приготвяне и вкусна рецепта ви предлагаме днес. Миксът от вкусове в нея е богат и определено си заслужава да охладим и бяло вино, за да е пълно кулинарното забавление за сетивата.

Необходими продукти:
брюкселско зеле
2 супени лъжици студено пресован зехтин
1/2 c. л.балсамов оцет
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица горчица
2 скилидки чесън, накълцани
сол, прясно смлян черен пипер

Вижте още: Брюкселско зеле по провансалски

honey-balsamic-glazed-brussels-sprouts-horizontal-1538775..718

Гланцирано брюкселско зеле с мед и балсамико

Начин на приготвяне:
Брюкселското зеле се нарязва на половинки. В голям тиган на средна температура се загрява  зехтина. Добавете брюкселското зеле и гответе за  3-4 минути, докато стане златисто. Добавете ¼ чаша вода и сложете капак. Оставете зелето  да се задушава поне още 3-5 минути.  Извадете го от тигана.  В него сложете балсамико,  мед, горчица и чесън и разбъркайте. Оставете да къкри и гответе до плътен сироп – още около  6 до 8 минути. Върнете зелето в тигана и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте веднага. Много вкусно!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)