Гледайте на живо при нас Brazzobrazzie 2015

16 февруари 2015

Sofia Live Club става любезен домакин на четвъртото зимно издание на фестивала Brazzobrazzie. Ако за първи път попадате на оригиналното му име в интернет пространството, трябва да знаете, че това е едно щуро събитие посветено на сладката лудост и красота на духовата музика.

Фестивалът е организиран от Брас Асоциация и ще се проведе от 19 до 21 февруари, а ние от In Life ще ви направим съпричастни с всичко, което се случва на сцената в реално време! Точно така – ще излъчваме на живо изпълненията на муцикалните формации и ще допълним атмосферата с интервюта с всички участници, с които успеем да намерим общ език – буквално!

И тази година, организаторите могат да се похвалят с отличната международна програма – шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк и реге. Разбира се, основните съставки на всяко изпълнение са две – брас и страст!

v.s.o.p

На Brazzobrazzie 2015, за пръв път софийската публика ще има удоволствието да попътува назад във времете със суинг романтиците от Варна V.S.O.P., които ще открият фестивала на 19 февруари, четвъртък. Горещите бързи стъпки и лудият ритъм ще превърнат Sofia Live Club в клуб от 30-те години на миналия век, когато режимът бил сух, устните – ярко червени, а роклята и обувките на ток – задължителни. След тях на сцената на фестивала ще се качат любимите ни млади фънкари от Funky Miracle, от които тепърва ще чуваме много (и все хубави неща).

funky miracle

На 20 февруари, петък, брасът ще е с дъх на Средиземноморие. Brazzobrazzie 2015 ще представи за пръв път
в България две банди от Италия, за които духовата музика е начин на живот – Radio Zastava и Ottoni Animati.
Богатството на националности сред музикантите от Radio Zastava – италианци, австрийци, словенци, босненци, се разкрива и в лудата, еклектична, неудържимо увличаща плетеница от музикални стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика, от която публиката няма да иска да се освободи.

Radio Zastava

Ottoni Animati ще ни пренесат в сърцето на Средиземно море, на остров Сицилия, родното място на 11-те музиканта от чаровната улична банда, е “на ти” с музикалната алхимия и умело смесва традиционна и модерна музика – по един лек и много чаровен начин.

Ottoni_animati_01

На 21 февруари, събота, на голямо изпитание ще бъдат поставени здравината и устойчивостта на Sofia Live Club.
Първи на сцената ще се качат музикантите (и танцьорките) от Zuralia Orchestra, за които това ще бъде първи концерт в България. Оркестърът, който смесва румънски фолклор с традиционна ромска музика, джаз, реге и латино ритми, ще превърне клуба в едно наистина горещо място.

Zuralia

А след това? Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига)! Ромски музиканти от малкото изолирано село в североизточната част на Румъния говорят само на техния местен диалект, но музиката им е универсален език, който с удоволствие практикуват във всички точки на земното кълбо. Всеки, който е чувал Fanfare Ciocarlia, се съгласява, че няма друг духов оркестър, който да свири с такава скорост и да звучи по подобен начин!

Fanfare Ciocarlia

ГЛЕДАЙТЕ BRAZZOBRAZZIE 2015 НА ЖИВО НА WWW.INLIFE.BG В ПЪРВАТА И ВТОРАТА ВЕЧЕР НА ФЕСТИВАЛА! ЗАПОЧВАМЕ В 21:30!

 

ПРОГРАМА:

19 февруари – V.S.O.P., Funky Miracle

20 февруари – Radio Zastava, Ottoni Animati

21 февруари – Zuralia Orchestra, Fanfare Ciocarlia, DJ Support by DJ Oto

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)