
Името му идва от немски език (gluhende Wein) и означава „пламтящо вино“. Задължителното условие е да се пие, докато е горещо. Класическият Глювайн е подходяща напитка и за хора, прекарали инфекциозни заболявания, при физическо и психично изтощение, при претърпели операция той възстановява силите и укрепва организма. Освен че внася калории, влияе и съдоразширяващо. И макар да се пие основно през студените дни, ви предлагаме да отбележим победата на Германия над Бразилия с чаша от него.
Необходими продукти:
1 бутилка полусладко червено вино
50-100 г захар
1 ябълка
3 мандарини
кора от един портокал
пръчка канела
цветчета карамфил
2 см джинджифил
Начин на приготвяне:
Изсипете виното в тенджера заедно със захарта.Прибавете измитата и нарязана ябълка, почистените и разделени на резени мандарини. Добавете и останалите подправки. Загрейте виното на слаб огън до кипване, но в никакъв случай не го оставяйте да започне да кипи. Намалете огъня на минимум и оставете поне за един час, за да се ароматизира. Прецедете и сервирайте. Може да се пие и охладено.
За да научите още изкушаващи рецепти посетете страницата на inlife.bg във Facebook!
снимка: eatsmarter.de
Още по темата
-
Студена доматена супа по гръцки
In TASTEНеобходими продукти: домати – 750 г (добре узрели) отцедено кисело мляко – 250 г вода ...
-
Чери Buffalo Моцарела
In TASTEПредставяме ви една вариация на любимата салата „Капрезе“, която се отличава от класическата рецепта с ...
-
Какво ще стане, ако 60 дни пиете доматен сок?
In Hi-TechТайвански учени се заеха да изследват действието на доматения сок върху човешкия организъм. В изследването ...
-
Баклава за Шекер Байрам
In TASTEОт вчера започнаха тридневните празници за Рамазан байрама, известен още и като Шекер байрам. С ...
Остави своя коментар през Facebook