00228800

Глювайн

09 юли 2014

Името му идва от немски език (gluhende Wein) и означава „пламтящо вино“. Задължителното условие е да се пие, докато е горещо. Класическият Глювайн е подходяща напитка и за хора, прекарали инфекциозни заболявания, при физическо и психично изтощение, при претърпели операция той възстановява силите и укрепва организма. Освен че внася калории, влияе и съдоразширяващо. И макар да се пие основно през студените дни, ви предлагаме да отбележим победата на Германия над Бразилия с чаша от него.

Необходими продукти:
1 бутилка полусладко червено вино
50-100 г захар
1 ябълка
3 мандарини
кора от един портокал
пръчка канела
цветчета карамфил
2 см джинджифил

Начин на приготвяне:
Изсипете виното в тенджера заедно със захарта.Прибавете измитата и нарязана ябълка, почистените и разделени на резени мандарини. Добавете и останалите подправки. Загрейте виното на слаб огън до кипване, но в никакъв случай не го оставяйте да започне да кипи. Намалете огъня на минимум и оставете поне за един час, за да се ароматизира. Прецедете и сервирайте. Може да се пие и охладено.

За да научите още изкушаващи рецепти посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: eatsmarter.de

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)