Алекс Манчев - голото тяло

„Голата истина“ през обектива на Алекс Манчев

11 юни 2019

Галерия „Оборище 5″ и Алекс Манчев ви канят на изложбата “Голата истина” от 6 до 30 юни. Естетиката на емоцията, красотата на свободата, смисълът на съдържанието – това са темите, които силно вълнуват и вдъхновяват известния български фотограф.

Алекс Манчев - голата истина

Жената като субект, а не обект на желанията, е музата и главна героиня в произведенията му.  Тя играе себе си уверено и без задръжки. Концепцията на артиста е проста – самочувствие на формата и тиха интелигентност в еротичен прочит. Художествените фотографии са далеч от идеята да хванат момент. Те улавят характер, вътрешните пориви, търсенията и намиранията на жената във всичките и проявления. Триумф в черно и бяло на женствеността над сивотата на ежедневието.

Алекс Манчев - голата истина

Професия: снима голи жени – така бихме представили Алекс Манчев ако търсехме сензация. Артистът обаче представя нещо друго. Изкуството му е трибют към истината – женската истина. Когато прожекторите на ежедневието са изключени и дамата е останала насаме със собствения си свят – това е моментът на Алекс Манчев.

Алекс Манчев - голата истина

Маските са паднали, а обективът му се превръща в калейдоскоп. Улавя автентичността, искреността, пламъка в тишината. Фотографиите му създават свой собствен език, който си струва да бъде научен. Те улавят характер, вътрешните пориви, търсенията и намиранията на жената във всичките и проявления.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)