коли

Голямото прибиране предизвиква километрични опашки

10 септември 2017

Превърналото се в традиция за българите сливане на Национален празник с поне още 4-5 почивни дни, предизвика километрични опашки по основните пътища и гранични пунктове. Хиляди предпочетоха да слеят 6 септември, който бе в сряда, с отпуска и в следващите два дни.  Опитът на Правителството да ограничава прекалено дългите ваканции очевидно не успява у нас. Хиляди коли се отправиха към съседна Гърция и Европа, независимо, че много от българите предпочетоха да останат в страната.
Празнуването си е празнуване, но колкото и да е дълго все пак има край! Е, това е причината за пореден път във вчерашния ден да се образува тежък трафик и  огромни опашки. Днес ще бъде същото. На граничния пункт „Калотина“ имаше 3,5 км колона от коли, които искат да излязат от България и да влязат в Сърбия, съобщават от „Гранична полиция“. Интензивен е и трафикът на границата с Гърция. На „Кулата“ се е образувала 3-километрова опашка от коли, а на „Маказа“ – 2-километрова колона.

От МВР препоръчват на пътуващите да използват и алтернативните маршрути – през граничните пунктове „Илинден“, „Капитан Петко войвода“, „Златоград“ и „Ивайловград“, уточнява Нова телевизия. Натоварено е и по границата с Турция. На границата с Румъния има 1-километрова колона от товарни автомобили. По границата с Македония трафикът е нормален. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)