44269bf791d1c2f1db4d8a6272b423b9

Голямото прибиране след празниците започна

13 април 2015

Голямото прибиране след поредицата от четири почивни Великденски дни към София и големите градове започна, предаде репортер на БГНЕС.

Натоварен е днес трафикът по всички главни пътища в страната. Най-интензивното движение традиционно е по автомагистралите и пътищата, които свързват граничните пунктове с вътрешността на страната. Тенденцията е движението да става все по-интензивен в по-късните следобедни часове.

На входовете на София се очаква най-натовареното движение. Там и екипите на КАТ ще следят за спазване на ограниченията за движение.

Над 300 хиляди автомобила се очаква да се приберат в София в края на днешния последен почивен ден. Към 14 часа на автомагистрала „Люлин“ все още придвижването не е натоварено, но по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ става все по-интензивно.

От 14.00 часа днес до 20.00 часа отново в сила е ограничението на ТИР-ове по магистралите и част от първокласните и второкласните пътища. От Пътна полиция призовават водачите да шофират внимателно по най-натоварени те пътища. Един от тях е от Кулата до София, както и местата по магистрала „Струма“, където има строителство – Кюстендилска и Благоевградска област. Друг натоварен път е Благоевград – Симитли – Кресна – Сандански. Голям поток от коли днес има и от ГКПП „Калотина“ до София и от ГКПП „Капитан Андреево“ до Пловдив.

Кореспондентът на БГНЕС от Благоевград предаде за много интензивен трафик по главен път Е-79 в района на Симитли. Първата тапа е при навлизането на Е-79 на пътуващите, почивали в Банско. Пътните полицаи пропускат на етапи прибиращите се от Банско и тези от Кулата, Сандански и Гърция. Втората тапа е при село Железница, преди навлизането в тунела.

От днес до 19 април е засилен контролът за спазване на разрешената максимална скорост за движение на пътя на територията на цялата страна, напомнят от Главна дирекция „Национална полиция“. Акцията е по инициатива на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и се провежда във всички държави-членки. Полицейската статистика сочи, че превишената и несъобразена скорост продължава да е основната причина за най-голям брой катастрофите по вина на водачите в страната през миналата година. По този показател са настъпили 2566 (38%) от тежките ПТП, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) души. През цялата 2014 година за превишена скорост са установени 123 067 нарушения. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за нарушения на скоростния режим, проверки ще се извършват и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

снимка: hashtag-bg.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)