refuel-2157211_960_720

Горивата поевтиняха след протестите

13 ноември 2018

Високите цени на горивата в България изкараха хиляди хора на улиците в неделя. Вчера всички играчи на пазара свалиха цените си с от 1 до 6 стотинки на литър, показват данните на специализирания сайт Fielo.net, пише Dir.bg.

Най-масовият бензин А96 вече се предлага от 2.26 до 2.14 лева за литър. Във веригата бензиностанции на „Лукойл“ в София цената слезе до невижданите от месеци 2.19 лева за литър, което означава, че при наличието на карта на компанията реално потребителите плащат по 2.14 лева за литър – точно толкова, колкото е цената и в смятаните за най-евтини бензиностанции на Веселин Марешки.

Вижте още: Официално: Сменят името на бензина – A95 вече е Е10 и Е5, дизелът – B5

Най-сериозно е поевтиняването на А98 – с цели 6 стотинки за литър средно за страната. При дизела обаче спадът е само с 1 стотинка средно.

Данните показват, че най-много са свалили цените на А95 от „Лукойл“, „Еко петролиум“ и „Шел“ – с цели 8 стотинки за литър. Но истинският рекордьор в поевтиняването е „Ромпетрол“ – понижение на цената на А95 с цели 10 стотинки.

Отделни бензиностанции продават и на невижданите от месеци нива от 2.03-2.04 лева за литър. Сред тях има и такива от големи вериги, но са единични случаи.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)