Nanta 2

Готварско шоу и уникални музиканти пренасят корейския дух в София

25 октомври 2015

Две от най-известните съвременни артистични формации в Корея ще изнесат общ концерт в София на 27 октомври 2015. Музикантите от Bulsechul и артистите на Nanta ще дадат своя принос към утвърждаването на корейската вълна като културен феномен на българска сцена.

Bulsechul е музикална формация от седем традиционни струнни и духови инструмента – kayageum, geomungo tegeum, hegeum, adzheng, piri, барабан с форма на пясъчен часовник – janggu, и китара. Музиката, която създават идва от най-древната религия на полуострова – шаманизма и от корейския фолклор. Чрез предизвикателни импровизации на традиционните ритми и мелодии, Bulsechul успешно развива своя собствен музикален стил с ново и съвременно звучене. В творчеството на групата елементите на традиция и модерност, което провокира ново естетическо преживяване. Освен музика, групата ще предложи и танц от корейското нематериално културно наследство, както и танц с маски.

Bulsechul

Bulsechul

Веднага след тях сцената ще превземат артистите на Nanta и ще демонстрират пред българска публика специфичния си невербален пърформанс, популярен по цял свят. Сцената ще превръща в кухня, артистите в готвачи, а кухненските прибори в музикални инструменти. Езиковата бариера пада, за да се насладите пълноценно на историите, които атрактивните готвачи ще разкажат.

Nanta е и първото азиатско шоу аплодирано на Бродуей. Със своите представления 365 дни в годината, Nanta е посетена от 1 милион чуждестранни зрители в Корея, а по време на световното си  турне на сцените в 51 страни, в 289 населени места, привлича повече от 2 милиона души.  Шоуто в България ще се състои на , 27 октомври 2015 г. от 19 ч. в залата на „Рейнбоу Плаза“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)