item_mediumf62

Градини от книги в Люксембург

12 август 2019

Вторият по големина град в Люксембург посрещна уникална художествена изложба за летния сезон. CULTURE.S, изданието за 2019 г. на градинаta с живи скулптури, бе открито в Еш сюр Алзет, пише порталът TheMayor.eu. Тази градина е резултат от сътрудничество между отдела за зелени пространства на град Еш и люксембургската художничка Флорънс Хофман. Този вид сътрудничество е първото по рода си на територията на града, а „градината“ се намира на площада пред кметството.
Инсталацията  CULTURE.S се състои от пет книги в голям размер, поставени вертикално като монолитни блокове. Книгите се разглеждат като символ на знанието, образованието, културата, особено в дигиталната ера. Всяка книга, вместо заглавие, носи една-единствена дума – универсални ценности на човешкото наследство  като свобода, единство, солидарност, толерантност, благополучие. Нещо повече – всяка от тях представлява мини хоризонтална градина, изградена от градските градинари.

Снимка:citylife.esch.lu

Инсталацията може да се види до есента на 2019 година. Книгите са повтарящ се мотив в изкуството на Флорънс Хофман. Тя има множество творби, изложени в други европейски градове, които предават мощни социални послания.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)