“Градски градини” – една изложба, взаимодействие между бижута и фотографии

“Градски градини” – една изложба, взаимодействие между бижута и фотографии

19 март 2015

„Градски градини“ е първият съвместен проект на Николай Сърдъмов и Венцислава Василева. Макар и в различни сфери, те работят заедно от години и затова не е изненадващо колко естествено, леко и хармонично е взаимодействието между бижута и фотографии в това представяне. Изложбата „Градски градини“ беше открита на 18-ти март на ул.Цар Шишман 8 в Testa Gallery.

“Градски градини” – една изложба, взаимодействие между бижута и фотографии

Следвайки собствения си ритъм, емоция и естетика, всеки един от авторите изгражда своя образ на „градската градина“. За Николай Сърдъмов „градската градина“ е естетическо преживяване, място инспириращо с хармоничното взаимодействие между естествената красота на растенията и геометричната им подчиненост.
За да развие това усещане за симбиоза между геометрично и органично и в тази колекция той използва кръга като основен изходен елемент.

DPP_35929

Чрез многократното му и систематично повторение се изграждат базисните форми за всяка от работите. От тези базисни форми Николай Сърдъмов изгражда сложни, неочаквани и вълнуващи композиции.
На този етап геометричното излъчване сякаш вече не е водещо, засилва се усещането за органичност. То се долавя най- ясно в деликатния и хармоничен финал – естетична комбинация от планински кристал и злато. Колекцията „Градски градини“ включва колиета и обици.Работите първо са изградени във восък, после са отлети от сребро.

DPP_35924

„Градската градина“ на Венцислава Василева е място за уединение. Място , в което тишината ти позволява да останеш насаме със себе си, да чуеш мислите си. Място, което те зарежда с естетиката и спокойствието си. Там можеш да „поспреш“ за миг. И пак да продължиш, отнасяйки образи, аромати и звуци.

DPP_35937

Своята „градска градина“ Венцислава Василева представя в серия от осем фотографии, обединяващи голямоформатни портретни фотографии и пейзажи, както и фрагменти от среда в малък формат. Пейзажите са цветен отпечатък на цифрово изображениe, заснети със смартфон. Портретите са заснети с аналогов фотоапарат среден формат. Идеята е да не бъдат противопоставяни, а да изградят една цялостна визия на емоционалните и естетически преживявания свързани с проекта „Градски градини“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)