Ïàðëàìåíò - íà÷àëî

Гражданите плащат всяка година по 40 000 лв. и за СОТ-а на депутатите

18 май 2015

Наред с високите заплати, парите за сътрудници и представителни разходи, служебните автомобили, ползването на градски транспорт, електро, топлоенергия и вода, за сметка на данъкоплатците се оказва, че всяка година Народното събрание плаща дори и СОТ-а на ведомствените депутатски апартаменти. Това става ясно от обявена в края на миналата седмица обществена поръчка за годишен абонамент за осигуряване на охрана чрез сигнално-охранителна техника на 160 обекта на НС, предаде репортер на БГНЕС. Народните представители, които живеят във ведомствени жилища плащат месечна такса от около 150 лв. за ползване на обзаведените имоти, което е далеч под наемните цени в столицата.

Малко над 40 000 лв. струва на година на данъкоплатеца осигуряването на безплатен СОТ за 120 апартамента, обитавани от депутатите, които нямат собствени жилища в София, както и за ползвани от тях 37 гаража, както и за 2 склада и едно помощно помещение, които пък се ползват от администрацията на парламента. Имотите се намират в столичните квартали „Витоша“, „Подуяне“, „Мотописта“, „Изток“, „Мотописта“, „Красно село“, „Люлин“ и Центъра. Годишната такса на всеки от охраняемите обекти излиза около 250 лв, колкото е единичната такса за охрана на един апартамент със СОТ в София.

Изборът на фирмата, охраняваща жилищата на депутатите, които живеят във ведомствени жилища, ще е на база „икономически най-изгодна оферта“. Кандидатите трябва да гарантират ресурсни и организационни възможности, както и да представят информация с колко автопатрули разполагат, техническата им обезпеченост, отдалеченост на стоянките от охраняемите обекти, както и времето за реагиране при получен сигнал.

снимка: kiwinews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)