20200529-grimes-post

Граймс пуска частица от душата си за продажба на стойност $10 милиона

29 май 2020

32-годишната певица Гримс, която наскоро стана майка за първи път, обяви предстоящото откриване на първата си художествена изложба в Лос Анджелис. Възлюбената на  Илон Мъск каза пред Bloomberg, че до август работата й ще бъде достъпна онлайн. Изложбата, която Граймс нарече Selling Out , ще се състои от рисунки, скици, скици и фотографии, върху които звездата е работила през последните 10 години.
Граймс
В този случай най-оригиналният експонат на изложението ще бъде договор за овладяване на душата на Граймс. Той ще се продава като допълнение към картина на стойност 10 милиона долара. Официален документ потвърждава правото да се притежава определен процент от душата на певицата, като точния процент не е посочен. Самата идея за създаване на такъв договор изглеждаше много интересна за Граймс, но тя специално определи цената от 10 милиона долара, защото за такива пари „никой няма да я купи“.

Работы Граймс

Колкото по-дълбоко се потопихме в работата по договора, толкова по-философски стана. Аз също много исках арт сътрудничество с моя адвокат. Идеята за фантастично изкуство под формата на правни документи ми се струва много вълнуваща,
-  сподели тя за идеята си.

Работы Граймс

Също в интервю за Bloomberg, Grimes призна, че винаги се е чувствала повече художник, отколкото певица:
Започнах да се занимавам с изкуство на 10-12 години, преди да докосна за първи път музикален инструмент. Винаги съм се виждал като артист, така че сега е малко странно да осъзная, че хората ме познават благодарение на музиката.


Граймс
Между другото, това не е първият път, в който Граймс фокусира вниманието в последно време.  Наскоро певицата, заедно с любимия си Илон Мъск, изненадаха целия свят, като обявиха името на новородения си син. Първо кръстиха бебето X Æ A-12 и обясниха, че се произнася X Ash Hey Twelv.
Илон Маск с новорожденным сыном
След известно време младите родители трябваше да променят името на детето, защото законите на Калифорния забраняват използването на арабски цифри в актовете за раждане. Те решиха да променят името на сина на X Æ A-Xii – според тях римските цифри изглеждат още по-добре, докато произношението на името не се е променило.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)