Свилен Блажев - Гранична зона

Граничната зона на Свилен Блажев

01 юни 2019

От 4 юни в салона за съвременно изкуство на галерия „Сан Стефано“ критици и публика ще имат възможността да се срещнат с ленд арт обекти и видео инсталации на художника Свилен Блажев и да проследят линията в изкуството му чрез нови, както и вече познати визуални решения, чертаещи пътя му. Наред с естетическата наслада, за зрителя остава задачата да разкрие смисъла и личните послания на автора, многопластово закодирани в чистите форми на обектите.

ГРАНИЧНА ЗОНА – така нарича своя нов проект един от големите художници на нашето съвремие. На зрителя предстои да се потопи в инсталационната вселена на твореца, който мери сили преди всичко с пространството, което ни обкръжава. Oбектите му левитират около съвкупното, а не изолирано въздействие; решението му за отстраняване на отделен обект в полза на общата композиция от произведения е водещо. Новата изложба на автора смело изтрива границите между отделните обекти, усилвайки образното им въздействие.

Свилен Блажев - Гранична зона

ЛЕНД АРТ | LAND ART е една от най-мащабните и загадъчни разновидности в съвременното изкуство, изследващо взаимодействието между човека и природата. За обект на ленд арта се счита скрито-откровеното вмешателство в ландшафта, което хармонично и неръкотворно се слива с околната среда. Обектите са изработени от естествени материали като камък, слама, въглища, клони, както и от производствени материали – бетон, минерални багрила, гума.

Като представителна фигура на това течение, Свилен Блажев разширява границите на българското изкуство и гравира своя дълбок принос върху него.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)