creamed-peas

Грах по индийски

12 май 2018

Необходими продукти:
2 и 1/2 ч.ч. зелен грах (може и замразен)
1 глава лук
1 глава чесън
3 с.л. олио
2 ч. л. млян кориандър
1/2 ч.л. семена кимион
1/2 ч.л. куркума
1/8 ч.л. лют червен пипер
1 ч.ч. прясно мляко
сол

Начин на приготвяне:
В тенджера на силен огън се сгорещява олиото. Запържват се леко нарязания на ситно лук и чесън. Към тях се прибавят и всички останали подправки и се пържат 1-2 минути. Добавя се грахът и всичко се разбърква добре. Тенджерата се похлупва с капак, а огънят се намалява до минимум. Задушава се 5 минути или докато грахът стане мек и почти цялата течност се изпари. Сипва се млякото и се посолява. Довежда се до кипване и отново огънят се намалява на минимум. Тенджерата отново се похлупва с капак и се задушава за около 5 минути. Огънят се увеличава на среден и грахът се вари до сгъстяване, като периодично се разбърква.

снимка: ahundredyearsago.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)