b2cee63a80f296e8b91a330831dc4b97

Гръцки оризов пудинг

04 май 2019

Необходими продукти:
ориз – 200 г едрозърнест
прясно мляко – 1 литър
яйца – 2 бр.
краве масло – 50 г
готварска сметана – 200 мл
захар – 250 г
1/2 лимон
ванилия – 2 опаковки
сол – 1 щипка
канела – за поръсване

Вижте още: Студена доматена супа по гръцки

Начин на приготвяне:
Прясното мляко се кипва заедно с маслото, добавя се оризът, отново се кипва, котлонът се намалява и оризът се вари до готовност при непрекъснато бъркане. Добавя се захарта и се вари още 3-5 минути. Сваля се от огъня и се охлажда. Яйцата се разбиват, смесват се с готварската сметана и тази смес се добавя към млякото с ориз. Разбърква се и се вари на бавен огън 3-5 минути. Сервира се охладено, поръсено с канела и лентичка от кората на лимона.

Снимка: Thespruceeats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)