Гулаш

Гулаш

16 март 2015

Необходими продукти:
1 кг. говеждо месо
5 картофа
4 чушки
4 ск. чесън
2 гл. лук
2 дафинови листа
100 гр. домати (консерва)
2 с. л. брашно
2 с. л. червен пипер
50 гр. свинска мас
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Маста се загрява и в нея се запържва нарязаният на ситно лук. След това се добавят парчетата месо, овкусява със сол и се запържва още няколко минути. Добавя се брашното и червеният пипер и се запържва още 1-2 мин. Чушките се нарязват на шайби, морковите – на ситно, а картофите на едри парчета. Добавят се към месото и се заливат с около 1 l вода. Добавя се дафиновият лист и нарязаният на парчета чесън. Вари се докато месото омекне и се добавят картофите. Когато картофите са полуготови се добавят и доматите и се вари още 15 мин.

снимка: josefsvienna.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)