Mushroom-Meatballs

Гъбени кюфтенца с доматен сос

12 ноември 2015

Вече ви предложихме рецептите за по-нетрадиционни кюфтенца – от сьомга и магданоз. Ако те са ви харесали, със сигурност, ще оцените и днешното ни предложение… 

Необходими продукти:

За соса:
4 с.  л. олио
20 г краве масло
1 глава кромид лук
1/2 средно голям морков
1 тънък резен целина
5 средно големи домата
1/2 с. л. брашно
3-4 стръка магданоз
щипка червен пипер
щипка захар
1/3 ч. л. сол

За кюфтенцата:
1 кг пресни гъби
150 мл олио
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
3 яйца
150 г бял хляб
50 г брашно
50 г галета
черен пипер
сол
магданоз

Начин на приготвяне:

На соса: Задушете в олио и малко вода до омекване настърганите кромид лук, морков и целина. Поръсете с червения пипер и разредете с гореща вода. Посолете и прибавете доматите, нарязани на парчета. Сварете, след което пасирайте и сложете да кипне отново. Добавете размитото във вода брашно и оставете да се охлади.

На кюфтенцата: Нарежете гъбите на ситно и ги задушете в малко вода до омекване. След като изстинат, ги смелете с пасатор. Към получената каша прибавете предварително накиснатият в прясно мляко хляб, 1 яйце и подправките. От сместа оформете кюфтенца, които овалвайте последователно в брашното, галетата и останалите разбити яйца. Изпържете ги в предварително загрята мазнина. Сервирайте с доматен сос.

снимка: mushroominfo.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)