
Вече ви предложихме рецептите за по-нетрадиционни кюфтенца – от сьомга и магданоз. Ако те са ви харесали, със сигурност, ще оцените и днешното ни предложение…
Необходими продукти:
За соса:
4 с. л. олио
20 г краве масло
1 глава кромид лук
1/2 средно голям морков
1 тънък резен целина
5 средно големи домата
1/2 с. л. брашно
3-4 стръка магданоз
щипка червен пипер
щипка захар
1/3 ч. л. сол
За кюфтенцата:
1 кг пресни гъби
150 мл олио
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
3 яйца
150 г бял хляб
50 г брашно
50 г галета
черен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
На соса: Задушете в олио и малко вода до омекване настърганите кромид лук, морков и целина. Поръсете с червения пипер и разредете с гореща вода. Посолете и прибавете доматите, нарязани на парчета. Сварете, след което пасирайте и сложете да кипне отново. Добавете размитото във вода брашно и оставете да се охлади.
На кюфтенцата: Нарежете гъбите на ситно и ги задушете в малко вода до омекване. След като изстинат, ги смелете с пасатор. Към получената каша прибавете предварително накиснатият в прясно мляко хляб, 1 яйце и подправките. От сместа оформете кюфтенца, които овалвайте последователно в брашното, галетата и останалите разбити яйца. Изпържете ги в предварително загрята мазнина. Сервирайте с доматен сос.
снимка: mushroominfo.com
Още по темата
-
-
Яйца по Бенедиктски в The Wolseley, Лондон
In TASTEДа отидеш в Лондон и да не хапнеш „Яйца по бенедиктски“ в култовия The Wolseley ...
-
Телешка яхния с бира „Гинес“
In TASTEНяма как днес да не сте забелязали зелените цветове и подскачащите детелини в дудъла на ...
-
Бърза лятна манджа от Жеравна
In TASTEНеобходими продукти за 5 порции: 10 домашни яйца 2 кг. домати 50 мл.олио 2 връзки ...
Остави своя коментар през Facebook