13507067_800449983390586_8023047501018878565_n-880x583

Гърция с още по-строги мерки и глоби за нарушителите на пътя

04 март 2020

В гръцкото министерство на транспорта се преразглежда размерът на глобите за конкретни нарушения на правилата за движение по магистралите и начина, по който те се събират, съобщи в. „Катимерини“.

В конкретен случай става дума за шофиране под въздействието на алкохол, като министерството обмисля – освен временно да отнеме свидетелството за управление на нарушител – увеличение на глобата за това конкретно нарушение, което днес възлиза на 700 евро и е максималната парична санкция.

Обмисля се и увеличение на глобата за незаконни улични гонки, която в момента също е 700 евро.
Властите разглеждат допълнително по-строги наказания за инциденти с катастрофи и бягство от местопроизшествието, тъй като министерството вярва, че повечето нарушители се отървават леко. В момента нарушителите са изправени пред шестмесечна присъда в затвора, за отърваването от която трябва да платят.
Министерството също търси начини да гарантира, че тези глоби действително се плащат и обмисля по-строги начини за събиране на глоби от нарушителите.
Например, ако глобата не бъде платена в рамките на период от два до три месеца, тя ще бъде включена в данъчната форма на нарушителя.
За да стимулира нарушителите да плащат глобите си, министерството обмисля отново да въведе отстъпка, ако плащането бъде направено в 10-дневен срок.
На годишна база в Гърция се издават глоби за над 140 млн. евро, но в бюджета влизат едва 40 млн. евро.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)