food9

Гювече с риба тон

13 март 2018

Необходими продукти:

250 г риба тон
1/2 буркан стерилизирани домати (3 домата)
4 яйца
1 стрък зелен лук / малка глава стар лук
1 стрък целина / 2 с. л. риган
1 скилидка чесън
3-4 стръка магданоз
4 с. л. краве масло
1 щипка захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Чесънът се счуква, магданозът се нарязва на дребно. Доматите се пасират заедно с нарязаните целина (риган), лук, захарта и се посолява. Рибата тон се изцежда от мазнината, разпределя се по равно в 4 гювечета, поставете и по една супена лъжица краве масло във всяко. Изсипете и сместа с доматите по равно. Поставете ги във фурна за 15 минути на 200 градуса. След това счупете по едно яйце и се доизпича, докато се забули. Приятно похапване!




Снимка: thinkstock










 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)