Дават по 500 евро на месец, ако се заселите на гръцки остров (видео)

26 декември 2018

Съвместен план, изготвен от митрополита на Китира и Монемвасия, заедно с местния съвет на Антикитера, се надява да върне живота на красивия гръцки остров, където в момента живеят само 24 постоянни жители, пише Newsbg.eu. Целта на епископа и местните служители е да намерят семейства с повече от три деца, които са готови да се преместят и да живеят постоянно там.

06

Властите ще предоставят на всяко семейство месечна издръжка от 500 евро (572 долара), безплатно настаняване и дори безплатна храна, ако предприемат постоянно преместване на острова. Активно се търсят хора, които са готови да работят като рибари, фермери, строители или пекари.

02 (1)

„Това са професии, които могат да гарантират приличен доход за тези, които ще дойдат на нашия остров”, заявява той.

04

Антикитера е малък остров, разположен между остров Крит и Пелопонеския полуостров. Намира се на около половината път между Крит и Пелопонес. Въпреки отдалечеността им, и Островите принадлежат административно на гръцката столица. И двете са част от региона на Атика.

Вижте още: Google отбелязва откриването на древния механизъм от Антикитера (видео)

05

Проектът за привличане на млади семейства към острова бе обявен публично. Над 15 семейства се обадиха, за да научат подробности.

08

Антикитера има целогодишно население от 24 души, с последното преброяване през 2011 г., записва 34. Местните хора са готови да приемат всеки, който иска да дойде и да посети острова, за да придобие практически опит в начина си на живот. Това се счита за важно, за да могат семействата да вземат разумно решение за постоянно преместване.

09

Антикитера е известна в цял свят с древна бронзова машина, открита в корабокрушение през април 1900 г. от група гмуркачи. Кръстена от археолозите „Машината Антикитера”, тя всъщност е древен аналогов компютър, използван за прогнозиране на астрономически позиции, както и затъмнения на планетите. В състояние да предскаже такива събития хилядолетия по-рано, то се смята за едно от най-големите научни съкровища, открити някога.

Снимки: Angelfire.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)