Давид Лагеркранс

Давид Лагеркранц представя „Тя, която трябваше да умре“ пред БГ публика

08 октомври 2019

Авторът на третото, последно продължение на световноизвестната трилогия „Милениум“ – „Тя, която трябваше да умре“, Давид Лагеркранс, ще представи официално творчеството си на 12 октомври в литературен клуб „Перото“. Както е известно, той е член на престижното международно жури на CineLibri 2019. Иначе самата книга вече е на родния пазар, като преплита политически скандали и властови игри на високо ниво с ДНК изследвания, хималайски експедиции, руски фабрики за тролове и организирана омраза в интернет.

Бездомен мъж е открит мъртъв в парк в Стокхолм. Смъртта му изглежда като поредния нещастен случай, но според съдебната лекарка Фредрика Нюман нещо не се връзва – и тя решава да се обади на Микаел Блумквист. Микаел моли Лисбет Саландер за помощ. Само че Лисбет е заминала за Москва, за да си разчисти сметките със сестра си Камила веднъж завинаги. Решила е, че повече няма да бъде преследвана. Тя ще бъде тази, която преследва.

Давид Лагеркранс - тя, която трябваше да умре

Давид Лагеркранс придоби международна слава с биографичната си книга за шведския футболист от босненско-хърватски произход Златан Ибрахимович. Романът „Онова, което не ме убива” е продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон, без да почива на записките на покойния писател.

По напрегнатия си сюжет, по умението на автора да заплита сложна интрига и да ни поднася решението на загадките на малки дози, за да държи интереса ни буден, по отчетливо присъстващия социален фон с проявите на расизъм, ислямизъм, корупция и жестока престъпност „Мъжът, който търсеше сянката си“ (2017) не отстъпва на нито един от предишните четири бестселъра. До момента от пенталогията в света са реализирани над 100 милиона екземпляра. Междувременно филмовата компания „Сони” продуцира екранизация на „Милениум” 4, Режисьор на лентата е Феде Алварес, ролята на Лисбет Саландер беше поверена на Клер Фой.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)