Давид Лашапел - календар на Lavazza за 2020

Давид Лашапел разкрива красотата на света в новия календар на Lavazza

14 октомври 2019

Календарът на Lavazza за 2020 г. отразява фокуса на компанията върху въпросите, касаещи устойчивостта и бъдещето на планетата. В него красотата се разглежда през поетична призма и се цели да преоткрие връзката с околната среда. Mисията започва с първия календар от трилогията „Earth Defenders“ („Защитниците на Земята“) през 2015, създадена от Стив МакКъри, Джоу Лоурънс и Денис Рувре.

Давид Лашапел - календар на Lavazza за 2020

Търсенето на положителни истории, способни да илюстрират нестабилна, но в същото време заредена с мощна жизнена енергия екосистема, продължи с Платон, който през 2018 г. посвети проект “2030: What are you doing?” (2030: Какво правиш?) на 17-те цели за насърчаване на устойчивото развитие, набелязани от ООН. 2019 пък беше годината на Ами Витале, бивш фотограф за National Geographic и един от най-ценените съвременни фоторепортери.

Снимките на тазгодишния фотограф Дейвид Лашапел са заснети в Хаваите, където артистът живее няколко години в екологично устойчива ферма. Точно там той събужда интереса си към пейзажната фотография и се фокусира върху околната среда. Визия, която напълно пасва на тази на Lavazza и която приканва всички ни да гледаме на Земята като на място, за което да се грижим и пазим, като същевременно защитаваме нейната красота.

Давид Лашапел - календар на Lavazza за 2020

Фотографиите на Дейвид Лашапел в 2020: Earth CelebrAction очертават визуална симфония от класически елементи, химн на връзката Човек и Природа. Снимките са заснети в Хаваите, където артистът Лашапел живее няколко години в екологично устойчива ферма. Точно там той събужда интереса си към пейзажната фотография и се фокусира върху околната среда. Визия, която напълно пасва на тази на Lavazza и която приканва всички ни да гледаме на Земята като на място, за което да се грижим и пазим, като същевременно защитаваме нейната красота.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)