„Дами в черно“ (видео)

27 септември 2018

„Дами в черно“ е филмова адаптация по бестселъра на Маделин Сейнт Джон. Това е истинска комедийна драма за живота на няколко млади жени работещи в сектора по продажби, във вериги магазини за дрехи през 1959 г. в Сидни, Австралия.
Филмовата адаптация е старо желание на режисьора Брус Бересфорд, който познава от младини авторката и мечтае да екранизира романа цели 30 години. А ето и защо:
Дами в черно“ веднага ме грабна тъй като напомняше работата на Джейн Остин, описваща съвременна история със всичките й сапътсващи детайли, и майсторски описани характери. Аз всъщност помня и времето за което е писан романът. Австралия 1959 г., това е времето когато страната бе залята от емигранти от Европа. Спомням си имаше голям бежански лагер недалеч от Сидни. Помня и колко потресен бях от отрицателното отношение към тях от познати, приятели, та дори и членове на смейството ми. Обвиняваха ги, че носят със себе си много злато и бижута, а те въщност бягаха от икономическия колапс в техните собствени страни.
Именно този период от историята на Австралия е запечтала талантливата авторка на бестселъра.
Трейлъра на филма е обещаващ, и тази есен ще можем да насладим и на самият филм.  Не пропускайте!
Режисьор: Брус Бересфорд
В главните роли: Джулия Ормонд, Рейчъл Тейлър, Ангури Райс

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)