29797_505145816162920_330386318_n

Даниел Петканов – за няколко лайка повече…

08 септември 2016

Даниел Петканов е роден на 8 септември 1986 г. в София. Учи маркетинг в УНСС, а преди това е завършил политология. Работил е като пиколо, крупие, барман и охрана в казино. През 2010 г. печели титлата „Мистър УНСС“. Милен Цветков му предлага в началото на 2011 г. място в предаването „Часът на Милен Цветков“, където дипломираният магистър по маркетинг трупа трудов стаж и досега. Разрових се за тази информация, защото не го познавам лично, а и не съм се интересувал от неговите телевизионни прояви. Но в случая няма да разсъждавам за професионалните му качества!

Иде реч за друго… За това, че със своята най-нова публикация той успя да „взриви“ пространството на социалната мрежа Фейсбук. И за пореден път ме накара да се замисля какви сеирджии сме всички ние в нея. Защото въпросната „изповед“ има… 1865 споделяния и 3546 коментара (към 12:29 ч. на 08.09.2016 г. – бел. ред.). И… над 32 000 лайка?! Доста, нали?

Един откъс от нея гласи следното: „Накратко – Въпросното момиче ми е изневерявала в чужбина не с един, не с двама… Имам снимки, клипове и чатове от нейния телефон, които потвърждават, това което пиша. Викали са я в хотелски стаи, пращали са й шофьори и таксита да я взимат…“

Че на всичкото отгоре „прелюбодейката“ е изтипосана и на снимки, които могат да са обложка на някое еротично списание. И, вероятно, е видяна от всичките негови 214 679 последователи. А Даниел го е направил, не заради друго, а защото се почувствал „използван, наранен и обиден“… Странен начин да демонстрираш подобни чувства, нали?

За разлика от Даниел, ние решихме да скрием лицето на неговата бивша приятелка

За разлика от Даниел, ние решихме да скрием лицето на неговата бивша приятелка

Няма да коментирам постъпката на Даниел, най-вече заради нейната инфантилност, само ми се иска да му припомня следната случка, описана в Библията:

„А Иисус отиде на Елеонската планина.И на заранта пак дойде в храма, и всичкият народ дохождаше при Него. А Той седна и ги поучаваше. Тогава книжниците и фарисеите доведоха при Него една жена, уловена в прелюбодейство, и като я поставиха насред, рекоха Му: Учителю, тая жена биде хваната в самото прелюбодейство; а Моисей ни е заповядал в Закона такива с камъни да убиваме; Ти, прочее, какво казваш? Казваха това, за да Го изкушават, та да имат с какво да Го обвиняват. А Иисус се наведе надолу и пишеше с пръст по земята, без да обръща на тях внимание. А като настояваха да Го запитват, Той се поизправи и им рече: който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея. И пак се наведе надолу и пишеше по земята. А те, като чуха това, и понеже съвестта ги бореше, взеха да се разотиват един след друг, начевайки от по-старите, та до последните; и остана Иисус сам и жената, която стоеше насред. Като се поизправи и не видя никого, освен жената, Иисус й рече: жено, де са твоите обвинители? Никой ли те не осъди? Тя отговори: никой, Господи! Иисус й рече: и Аз те не осъждам. Иди си и недей вече греши“.

Не очаквам Даниел да бъде толкова всеопрощаващ, но се питам друго! Кое му даде правото да хвърли подобен виртуален „камък“ срещу Александра Богданска? Която в никакъв случай не защитавам, защото е ясно, че и тя не е чак толкова благоверна! Или пък наистина той е безгрешен? Кой знае…

А и без да искам да звуча заядливо ми се иска да цитирам едни негови думи, казани още преди 5 години пред blitz.bg: „След раздялата с първата ми голяма любов може да се каже, че изпаднах в депресия. Но беше за добро, защото това се яви своеобразен урок за мен, че първо нищо не е вечно, и второ – хубавите емоции не се ограничават само с един човек. Оттогава си казах, че през каквито и любовни перипетии да мина, няма да съжалявам за нищо и няма да изпадам в крайности като обсебване, преследване и други.“  А, всъщност профилът му не само във Фейсбук, но и в Инстаграм прелива от обидни публикации, които меко казано, са крайни…

54545454098645454

И накрая ще си позволя един съвет към него – по-добре е да сподели в профила си нещо стойностно, например групата „Подкрепете Гошко“, в която се събират пари за онкологично болно дете. А не да описва махленска драма от типа „Ромео и Жулиета от Коньовица“. Но много се съмнявам, че лайковете в този случай ще бъдат толкова, колкото на него би му се искало… А и не е достатъчно сеирджийско, нали?

текст: Марио Трифонов
снимки: © Даниел Петканов, Facebook, Instagram

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)