the-urchins-choi-shine-architects-marina-bay-singapore-designboom-01

Дантелени таралежи в залива на Сингапур

21 май 2017

Едно от интересните творения в последните дни, които придобиха популярност в мрежите са дантелените морски таралежи, инсталирани в залива на Сингапур. Те са създадени по идейната концепция на архитектите от  CHOI + SHINE.

Дантелени таралежи в залива на Сингапур

Дантелени таралежи в залива на Сингапур

Плетените морски творения са направени от ръчно изработени дантели и се носят над земята, сякаш бели нежни облази подскачат в пространството. Те  образуват необичайно деликатен контраст на фона на супер високите небостъргачи.

Дантелените морски таралежи, инсталирани в залива на Сингапур са създадени по идейната концепция на архитектите от  CHOI + SHINE.

Дантелените морски таралежи, инсталирани в залива на Сингапур са създадени по идейната концепция на архитектите от CHOI + SHINE.

Всяка тъканна форма се състои от плетена черупка, задържана конструктивно от алуминиева рамка и осветена с почти невидими кабели. Проектът имитира деликатната и текстурирана повърхност на морските черупки, открити в океана, създавайки визуална хармония между природата и човешката среда в градския контекст на Сингапур.

the-urchins-choi-shine-architects-marina-bay-singapore-designboom-04

the-urchins-choi-shine-architects-marina-bay-singapore-designboom-07

CHOI + SHINE създадоха „таралежите“ в отговор на темата за биомедицината и устойчивостта, специално за яхтеното шоу. Може и да изглежда много лесно за постигане, но проекта е доста сложен  - сложна и лека пропусклива повърхност на черупките, изработването е по шаблон и плетен на една кука, материята е полиестерна корда, устойчива на ултравиолетови и атмосферни влияния.
Ефектът е поразителен. Красиви са, нали?

all images © 2017 CHOI+SHINE

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)