Дара Екимова записа дует с покойния си баща Дими от „Сленг“

13 март 2019

Младата певица Дара Екимова пусна нова версия на песента „Мой свят“, в която нейните вокали са миксирани с оригиналното изпълнение на покойния й баща Дими, създател на група „Сленг“ и автор на горепосоченото парче. Идеята за своеобразния дует е на самата Дара, а вдъхновението идва с поканата да участва като вокалист в Slang By Dara Ekimova, трибют посветен именно на „Сленг“.

„Първата ми мисъл беше да направим римейк на оригиналния клип, заснет от режисьора Васил Стефанов. После се замислих, дали е възможно да миксираме гласовете така, сякаш пеем „Мой свят” заедно с тати. Докато търсихме локации за снимките, Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкова развълнувана.

Дара и Дими от Сленг - Мой свят

Не вярвах, че е възможно да сбъдна мечтата си и да пея с него. Веднага направихме план за заснемането на клипа, а режисьорът даде великолепната идея оригиналното видео на „Мой свят” да е фон на моето изпълнение“, споделя 16-годишната красавица по време на снимките.

Младият фотограф Дуран Дуран е отговорен за миксирането на гласовете и сяда на режисьорския стол за проекта, а оператор на клипа е Борил Петров. Аранжиментът на изпълнението на Дара е дело на бийтмейкъра на годината Светлин Къслев.

Дара Екимова

За проекта Slang by Dara Ekimova тийнейджърката получава покана от музикантите Станислав Петров – Стенли и Светослав Славков – Светльо. Дни, след като започват репетиции, те привличат още музиканти. Към групата се присъединяват Иван Попов (китара), Николай Николаев (барабани) и Илия Ранков (бас китара). Най-младият член на бандата е Николай. Той е на 22 години, а освен барабанист е и модел.

Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22 март в столичен клуб от 23 ч. Междувременно Дара работи по втория си самостоятелен проект – песента „Пробвай се“, както и по заснемането на клип към нея.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)