Пин Ан в Шънджън, Китай - третата най-висока сграда в света

Да бачкаш в облаците… Трите най-високи сгради в света!

12 октомври 2019

Красива слънчева утрин, чаша кафе, тръгвате за работа, стигате и… сега сте изправени пред предизвикателството да се качите на 90-ия, 100-ия или пък 110-ия етаж. Е, да, в България това не е толкова често срещана авантюра, но по света действително има бизнес локации, чиито офиси се намират толкова нависоко, че могат да гледат всичко наоколо от птичи поглед, докато работят. Ето и трите най-високи сгради в света.

Пин Ан в Шънджън, Китай - третата най-висока сграда в света
На третата позиция е финансовият център Пин Ан в Шънджън, Китай. Сградата се извисява на „скромните“ 599,1 метра от земята, разположение на 115 етажа. Бе завършена и сравнително наскоро – през 2017-та година.

Шанхай Тауър - втората най-висока сграда в света
На второ място е друга локация в Китай – Шанхай Тауър, която се намира вдясно от популярната ТВ кула. Височината й е 632 метра, а етажите – само 128. И тя е сравнително нова като строителство – окончателно завършена е през 2015-та година.

Бурж Халифа в Дубай - най-високата сграда в света
И първенецът в класацията едва ли изненадва някой – добре познатата на всички пътешественици (и не само) – Бурж Халифа в Дубай. Високата 163 етажа постройка се извисява на цели 828 метра от земята и е завършена през 2010 година. Любопитно е, че често е използвана в снимки за различни филми, като например „Мисията невъзможно“, в която героят на Том Круз се катери по нея. А ако качването ви се струва „мисия невъзможна“, има и бързи асансьори – от земята до върха се стига за.. минута и 22 секунди.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)