Да замезим с Дядо Коледа на „София Мези“

19 декември 2015

В разгара на Коледните и Новогодишни празници „София Мези“ приветства всички жители и гости на столицата с впечатляващ фестивал. В рамките на 7 дни – от 17 до 23 декември, в пространството между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“, едно приказно коледно градче, състоящо се от 25 коледни къщички и голяма концертна шатра, ще радва софиянци. Организатори на ивента са добре познатото дуо Румънеца и Енчев в партньорство с музикална компания и Столична община.

В къщичките ще бъдат настанени представители на най-популярните търговски марки на българския пазар, които ще предлагат всичко, което посетителите на Коледния фестивал очакват – вкусни и разнообразни месни ястия, напитки, десерти, коледни сувенири.

1899191_10208693368278598_1096165121_n

Посетителите на празничното градче имат възможност да участват в турнир по джаги или да се насладят на танцови и музикални изпълненията на различни български артисти. За доброто настроение на най-малките е предвиден детски кът, в който се предлагат различни занимателни игри. Сред специалните посетители на градчето е и Дядо Коледа, който е пристигнал от далечна Лапландия.

Коледният фестивал е вторият от поредицата едноименни фестивали, които допълват образа на София като европейска столица на културните, кулинарните и празничните традиции.

Репортер: Деси Цонева
Оператор: Кунчо Поляшки
Фотограф: Антон Хариев
Постпродукция: Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)