Да отслабнем чрез сетивна умора

Да отслабнем чрез сетивна умора

28 ноември 2014

Опасенията за трудното поддържане на теглото и слабата и красива фигура рязко се засилват след навлизането на първите зимни дни, в сезона, в който всички ние сме склонни да натрупаме някой и излишен килограм, докато се крием от студа навън. Това ни мотивира да ви разкажем за един от най-модерните и любопитни методи за отслабване на Запад, който същевременно е и доста ефективен – да съзерцаваш снимки на храна. Скорошно изследване доказа, че когато дълго време гледаме кадри на различни ястия, то финалният резултат е, че храната ти се струва далеч по-малко апетитна, отколкото в началото.

Да отслабнем чрез сетивна умора

 

„Тайната се крие в понятието, наречено сетивна умора. Чрез него, вие в определена степен се уморявате от вкуса на продуктите, при това без дори да сте ги опитали и отказвате да се храните повече, защото не желаете никакви вкусови усещания повече“, обяснява Райън Елдър от Университета „Бригама Янг“ в САЩ. В проучването, довело до заключенията на екипа от диетолози, са се включили над 200 доброволци, които са били изправени пред предизвикателството всеки ден да наблюдават снимки на различни деликатеси – шоколади, торти, чипсове, ядки, паста и т. н. След дългия процес на нестандартна терапия, участниците категорично отказвали да хапнат нещо от предложените им ястия.

diet_setivnaumora

„Това е метод, който категорично ще убие апетита ви“, допълва Елдър и добавя, че методът е особено ефективен, когато искаме да преодолеем слабостта си към дадени калорични изкушения. Ние пък сме убедени, че доста атрактивната диета би била още по-успешна, ако просто на хладилника си закачим снимка на представител от нашия пол със страхотна фигура. Така със сигурност бихме се замислили, когато в пристъп на внезапен глад, решим да посегнем към шоколада, сладоледа или което и да е друго лакомство, явен враг на красивото телосложение.

снимки: Metro.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)