DPP_0411

Да помагаш е окриляващо

26 април 2015

Ракът на гърдата е болестно състояние, при което е засегната жлезната ѝ тъкан. Той е най-широко разпространеният рак сред жените и е на второ място като причина за смъртността при тях. В България над 48 000 жени се борят със страшната болест.

Кампанията „От любов към живота – AVON срещу рака на гърдата“ за пореден път поведе смела битка с най-коварната женска болест, организирайки прекрасен и позитивен „Окриляващ поход“ . Той се проведе на 25 април и събра стотици добротворци.  Посланиците на кампанията Койна Русева, Поли Генова и Драго Симеонов заедно със смелите сървайвъри от фондация „Една от 8“ повезоха похода от площад „Княз Александър I Батенберг“ точно в 11 ч. Ръка за ръка, всички заедно оцветиха улиците на София в розово в знак на подкрепа към засегнатите от заболяването жени, техните семейства и приятели.

DPP_0128

Основен акцент на кампанията „От любов към живота“ през 2015 година е осигуряването на помощ на жени с рак на гърдата. Именно затова  AVON се обръща към специалистите от фондация „Една от 8“, с които заедно идентифицират най-горещите сфери, в които дамите имат нужда от помощ и подкрепа и така създават програмата „Бъди до мен“. Съвместният проект ще се финансира от  продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на AVON, 100% от печалбата от които се заделят за каузата. С всеки закупен продукт се даряват средства за осигуряване на психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели. „Бъди до мен“ включва още практическа подкрепа и осигуряване на сутиени след преживяна мастектомия, както и аксесоари за глава (тюрбани) по време на химиотерапия.

Специално за кампанията в България AVON пуска на пазара и новата „Окриляваща тениска“, част от благотворителната серия продукти. Окриляващата двойка дамска блуза и мъжка тениска са дело на известния български дизайнер Николай Божилов. Той също се включи в кампанията „От любов към живота“ благотворително и вложи любов, вдъхновение и истинска вяра в доброто в своите модели. Самият дизайнер сподели, че подкрепата на каузата е истинска чест за него, а новите модели – само още един начин да напомним, че помощта е жест, който окрилява. Окриляващата тениска е на цена 19,90лв. и е достъпна за продажба на AVON.BG и чрез Представител.

DPP_0230

DPP_0220

Усмихнати, лъчезарни и облечени в розово хора, преминаха вчера от площад „Княз Александър I Батенберг“ до паметника на Съветската армия, за да покажат, че по тежкия път на болестта се върви по-леко с подкрепа и съпричастност.
Койна Русева, Поли Генова, Драго Симеонов, Ива Екимова, Юлияна Дончева, Мария Гроздева и куп други лица от екрана бяха облекли окриляващи тениски, за да се превърнат в посланици на добрина и обич към ближния.

DPP_0079

DPP_0039

DPP_0037

На събитието присъстваше и заместник-кметът на Столична Община Албена Атанасова, която обърна внимание на ранната диагностика и призова всички жени навреме да проверяват гърдите си.

„Искам да ви поздравя от името на госпожа Йорданка Фандъкова, която бе възпрепятствана днес, но всички знаете, че тя се пребори със същата тази коварна болест, именно защото не бе сама в тази борба“, допълни още Атанасова.

Походът завърши с концерт, на който Вики Терзийска, звездите на от X-factor Михаела и Славин, Орлин Павлов, ДесиСлава, Дара Екимова, Поли Генова, Маги Джанаварова, Литър Джак, Били Хлапето и Невена зарадваха публиката с хубава българска музика и напомниха, че да помагаш е окриляващо.

DPP_0435

DPP_0104

DPP_0145

DPP_0151

DPP_0153

DPP_0167

DPP_0180

DPP_0190

DPP_0196

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)