grandmother-honorary-highschool-diploma-margaret-bekema-2

Да се дипломираш на… 97 (видео)

11 ноември 2015

„Никога не е късно да сбъднеш мечтите си“ – това мото като че ли най-точно описва драматичните събития в живота на едно средностатистическа възрастна американка.

grandmother-honorary-highschool-diploma-margaret-bekema-8

Макар и на впечатляващите 97 години Маргарет Бекема най-сетне се сдоби с дипломата си за средно образование, която е трябвало да вземе преди повече от половин век.

grandmother-honorary-highschool-diploma-margaret-bekema-14

Тя така и не завършва училището Grand Rapids Catholic в щата Мичиган, след като малко след записването си е принудена да напусне, за да се грижи за семейството и болната си майка, диагностицирана с рак.

grandmother-honorary-highschool-diploma-margaret-bekema-17

79 години по-късно, тя все пак се сдобива с желания документ за завършено средно образование на официална церемония пред погледа на най-близките й хора.

„Благодаря ви от дъното на сърцето“, са първите, особено емоционални думи на Маргарет след връчването на почетната диплома, докато от очите й се стичат сълзи на щастие.

grandmother-honorary-highschool-diploma-margaret-bekema-4

Не по-малко трогателни обаче са и думите на управата на учебното заведение, които мотивират решението им – „Животът на Маргарет сам по себе си е саможертва в името на всички нас. Той е обнадеждаващ и окуражаващ пример за цялата ни общност, защото представлява всички основни ценности, които преподаваме на учениците си“.

текст: Митко Попов
снимки: boredpanda.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)