Да спасим Захари Бахаров???

18 май 2018

Вие сериозно ли?! В последните няколко дни социалната мрежа буквално се препълни от защитници на Захари, които масово раздават справедливост от негово име. Да, Захари Бахаров е един от най-талантливите български актьори и точно това всъщност е и най-сериозната му отговорност. Популярността му е толкова голяма, колкото и печалбите от Националната лотария и всъщност можеше да я ползва, за да популяризира доста по-обеднялата във финансово отношение култура.

zahari1

Знаете ли колко е печалбата на „Ню Геймс АД“ и „Национална лотария АД“, които стоят зад култовото вече търкане на билетчета и които са собственост на (ИЗНЕНАДА!!!) Васил Божков за 2017 г. – 104 милиона евро общо, само за двете. Направете си паралел с печалбите на 75-те театъра в България (вече може и да са по-малко) и си вадете изводите. Фактите от прословутата реклама в защита на хазарта, които Захари Бахаров цитира, са верни, но единствено, защото са извадени от контекста (в голяма част от посочените държави например, спечелените приходи отиват за социални дейности и благотворителност, но това е друга тема).

И за да не съм съвсем черноглед, ще посоча и нещо друго – да, Захари Бахаров си има договор и съответни задължения, които е принуден да спазва по закон. Проблемът е по-скоро, че той е олицетворение на онази прослойка на родното изкуство, която е принудена да сключва такива договори и да продава името си, просто за да може да се издържа – всички знаем какви цифри се дават на щат в театрите. А в такъв един момент, някак си моралните принципи отстъпват място на пазарните.

zahari2

В този смисъл, знаете ли на кого е този цитат  – „Морални граници ли? Морал! Я се огледай бе! Огледай се бе! Виждаш ли някъде морал тука бе? Има ли място тука за морал! Морал тука няма!”. Парадоксално, но принадлежи на най-популярния образ на Захари Бахаров във вероятно най-нашумелия български сериал в последните години (няма да го споменавам, сигурен съм, че знаете кой е). В заключение, стига сте ревали в негова защита – първо, това не го прави по-малко талантлив и второ, убеден съм, че не му пука нито от тези, които го защитават, нито от тези, които го критикуват. В крайна сметка, популярността върви ръка за ръка с такива моменти…

Автор: Митко Попов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)