Владислав Белозеров - от Русия до Дубай с колело

Да стигнеш от Русия до Дубай на… колело!

18 януари 2020

Жител на Урал, Русия се добра до Обединените Арабски Емирства на електрически велосипед. Пътешествието на ентусиаста Владислав Белозеров продължи почти половин година с изминати 9800 километра, като целта на начинанието от самото му начало бе да попадне в книгата с рекордите на Гинес. Стартът е бил на 23 юни, а първият град по пътя станал Челябинск, до който той стигнал за три дни. Последвали Уфа, Набережние Челни, Казан, Воронеж и т.н.

Както разказва в блога си пътешественикът, понякога е попадал на хора, които са му предлагали нощувки, хранили са го и са му давали вещи. Понякога е оставал у каучсърфъри (хора, които осигуряват подслон на пътешественици) и в хотели. На някои части от пътя му обаче се наложило да премине на друг транспорт и поради тази причина се опасява, че рекордът му може да не бъде зачетен.

Владислав Белозеров - от Русия до Дубай с колело

„Още не съм се свързал с Книгата на Гинес. Най-вероятно нищо няма да стане. Имам малко доказателства и например в Иран много пътувах на автостоп. Но това не е най-важното. Пътешествието ми подари много впечатления, познанства и други гледни точки за живота“, споделя пред „Российская газета“, цитиран от Russia Beyond Владислав Белозеров. Дори и така да е, можем само да го поздравим за смелостта и приключенския дух…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)