facebook-password

Две игри крадат паролата ви за Facebook

20 юли 2015

Tinker Studio очевидно има проблем с игрите за Android. Двете им игри са изтеглени от Google Play Store, а на потребителите им били откраднати данните за регистрация във Facebook, съобщава mall359.com. Cowboy Adventure е изтеглено малко над половин милион пъти, а Jump Chess около пет хиляди пъти. Но двете игри са изтеглени от Google Play Store, а всеки, който има инсталирана поне една от тези игри, трябва да си смени паролата в социалната мрежа.

Словашката антивирусна компания ЕЅЕТ, първа забеляза, че нещо не е наред. Един от изследователите, Лукас Штефанко, забелязал, че играта му се държи странно. Въпреки че сме свикнали на това много от игрите да изискват разрешение за достъп до Facebook, какъвто е бил случаят с играта Cowboy Adventures, мнозина ги използват само за статистически цели. Штефанко открил, че Cowboy Adventure събира данни от потребителите на социалната мрежа и ги съхранява на сървър, който се намира в Панама.

ЕЅЕТ разследва и други игри, разбирайки, че същите неща се повтарят. Когато изследвали кодовете в игрите, осъзнали, че част от кода в себе съдържа виетнамски текст. Трудно е да се определи къде са разположени девелоперите на игрите и какво точно правят със събраните данни.

От компанията казват, че е възможно да не става дума за хакери, но един от изследователите на ЕЅЕТ – Робърт Липовски, е уверен, че става дума за престъпници.

снимка: mashable.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)