започва-реконструкцията-на-столичния-булевард-прага-46558

Движението по бул. „Прага“ ще бъде възстановено на 3 септември

03 септември 2017

Автомобилите и превозните средства на градския транспорт ще мога да се движат по бул. „Прага“ от 3 септември. Полаганета на последния пласт асфалт по пътните платна вече е приключило, но технологията на работа изисква изтичането на 48 часа след полагането на последния износващ пласт асфалт, след което движението ще бъде пуснато. Предстои в следващите два дни да бъде положена пътна маркировка и пешеходни пътеки, оформяне на зоните на спирките на градския транспорт. След 3 септември работата ще продължи по изграждане на нови тротоари от двете страни на булеварда.

Вече е възстановено движението по южното локално платно на Северната скоростна тангента в участъка от бул.“Рожен“ до бъдещия пробив „Рожен“, съобщават от Столичната община. В участъка на локалното платно на Северната скоростна тангента са изградени нови пътни платна с циментова стабилизация, тротоари и осветление. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София.

Продължава цялостният ремонт на бул. „Шипченски проход“ от бул. „Асен Йорданов“ до ул. „Иван Димитров – Куклата“. Работи се по пътното платно в посока ж.к. „Дружба“, оформят се нови бордюри, шахти за подземна инфраструктура, поставя се ново осветление. Предвижда се участъкът от бул. „Шипченски проход“ да бъде завършен преди 15 септември.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)