Ретрограден Меркурий

Двоен ретрограден Меркурий ни удря от днес!

16 ноември 2018

За трети път от началото на 2018 г. ще станем жертви на ретрограден Меркурий, като този път той ще е двоен и ще ни се отрази най-силно. Цикълът ще сложи началото си от днес, 16 ноември, и ще продължи до 1 декември, когато Меркурий ще бъде в Стрелец. От същия 1 декември обаче ще се измести в Скорпион, а ретроградното му движение ще продължи чак до Никулден, 6 декември.

Хубавото е, че за празниците няма да сме подвластни на „саботирането“ и ще можем спокойно да пътуваме, без да бъдем черногледи и да изпадаме в тревога, че може нещо лошо да ни сполети.

Ретрограден Меркурий

Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на Меркурий, всеки със средна продължителност от три седмици. От всички планети Меркурий е единствената, чийто ретрограден ефект се усеща от повечето от хората. Когато една планета от Земята изглежда така, все едно се движи назад, се казва, че тя е ретроградна. Всъщност движение „назад“ няма, но от наша гледна точка изглежда точно така.

По-често от всичко в ретроградния период на Меркурий страдат комуникациите, защото в астрологията Меркурий е планета – посланик. Освен това бива засегнат и домът, в който Меркурий е ретрограден. По принцип Меркурий е планета, която се движи изключително бързо, но когато се намира в състояние на ретроградност, скоростта му намалява с до 40 минути на ден и оттук всъщност идва усещането ни, че нещата в този период се случват много по-бавно от обикновено/Periscop.bg.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)