Сън в лятна нощ

Двойна премиера на „Сън в лятна нощ“ в театрите в София

07 октомври 2018

Двойна премиера в София ще има спектакълът по една от най-прочутите и поставяни в света пиеса на Уилям Шекспир – „Сън в лятна нощ“. Представлението на режисьора Надя Асенова, продуцирано от Драматичен театър Търговище, ще дебютира на столична сцена два месеца след премиерата си в края на лятото. Спектаклите са на 16 октомври от 19:00 часа в Театър „Сълза и смях” и на 19 октомври от 19:30 часа в Сатиричния театър. Придържайки се към изключителното Шекспирово слово, режисьорът Надя Асенова, сценографът Тодор Райков и костюмографът Анелия Райкова успяват да сътворят истинска феерия на сцената. Спектакълът съчетава сериозната драматургия с елементи от цирка и пърформънса, допълнени с атрактивна визия и великолепни сценография и костюми.

sun2

Оберон и Титания, чиято „семейна свада“ пали фитила на събитията в магическата нощ в гората, се придвижват на кокили на сцената (в ролите са Божидар Попчев, познат от спектакъла „Ритъм” и редица други представления), и Славяна Любомирова, която има в биографията си номинация за „Аскеер”. Елфът Пък, който забърква кашите в стремежа си да услужи на капризния си господар Оберон, лети из сцената на ховърборд и „плува” с Луната (в ролята е преподавателят и специалист по сценичен бой и пластика в НАТФИЗ Камен Иванов). Доайенът Любомир Фърков играе ролята на Княза, който във версията на Надя Асенова се превръща в любовния блян на Титания – магарето. В останалите роли са младите актьори Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев и Йордан Любомиров.

Сън в лятна нощ

„Сън в лятна нощ“ е поредният успешен проект на режисьора Надя Асенова, която е известна на публиката в цялата страна и със спектаклите „Аладин“, „Грозното пате“, в Музикалния театър „Детектив“ с Добрин Векилов-Дони и Иван Радоев, „Тайната на един Дон Жуан“ с Албена Павлова и Михаил Билалов и много други.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)