12019984_10207793943746761_3408815173684866147_n

Девет болници в София и Варна ще преглеждат безплатно за рак на гърдата през октомври

03 октомври 2015

Девет болници в София и Варна ще се включват в информационна и профилактична кампания в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври.

Кампанията се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8″. Тя има за цел да постави отново акцент върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване.

За пръв път кампанията бе реализирана през 2013. Тогава в нея участваха Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Една година по-късно към инициативата се присъедини и Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. През тази година в кампанията се включват още Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София, както и УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“ – София.

През целия месец октомври в деветте болници ще се извършват безплатни мамологични прегледи, а в някои от лечебните заведения ще се реализират и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени. Всяка от болниците ще обяви на интернет страницата си график на предвидените активности и телефони за предварителни записвания.

Всички, които имат желание да преминат профилактичен преглед, могат да потърсят повече информация в конкретното здравно заведение.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)