Devin Mineral Water 2020

„Девин“ ЕАД дарява над 100 000 бутилки вода на Българския Червен кръст

10 април 2020

Количествата са предназначени за медицински персонал на болници в цялата страна, доброволци на хуманитарната организация и за самотни хора по време на епидемията.

Лидерът на пазара на бутилирана вода в България „Девин“ ЕАДдарява над 100 000 бутилки от 0,5 л минерална и изворна вода DEVIN на Българския Червен кръст (БЧК). Дарението е на стойност над 53 000 лева. Количествата са предназначени за болнични заведения в страната, доброволците на хуманитарната организация, както и в подкрепа на самотни хора. От БЧК ще разпределят и доставят продуктите в зависимост от нуждите на организацията по време на извънредното положение в страната. От началото на годината „Девин“ ЕАД е дарила на БЧК повече от 130 000 литра бутилирана вода за над 114 000 лева в помощ на населението.

Devin Spring Water 2020

Осем са болниците, които имат належаща нужда от бутилирана вода в момента по данни на БЧК. В София това са Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания, Втора и Пета Многопрофилна болница за активно лечение, Университетска многопрофилна болница за активно лечение Царица Йоанна – ИСУЛ. Вода е осигурена още и за лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик, Пещера и Смолян.

Инициативата на „Девин“ ЕАД с БЧК е част от общоевропейските усилия на групата Spadelза осигуряване на помощ за справяне с епидемията от коронавирус. В съвместен план за солидарност всички дружества на компанията в Белгия, Холандия, Люксембург, Франция и България ще дарят през април общо над 600 000 бутилки вода.

„Девин“ ЕАД има дългогодишни традиции в корпоративната социална отговорност в България с особен фокус върху региона на град Девин. В края на март бутилиращата компания дари необходимите средства на община Девин за закупуването на апарат и тестове за COVID-19 за местната болница.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)