Николай Волев

„Девствената проститутка“ на Николай Волев

04 март 2018

На 6 март една от легендите на българското изкуство Николай Волев ще представи автобиографичната си книга с любопитното заглавие „Девствената проститутка“. Волев е режисьор на знакови за българското кино игрални и документални филми като „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Дом № 8″, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“.

volev2

Сменил десетки прозаични занятия, той не изневерява на артистичната си природа и днес, а бурният му житейски и творчески път е описан с безжалостна откровеност в автобиографията му, която неслучайно започва с цитат от Овидий: „Късметът и любовта спохождат смелите.” Премиерата ще се състои на 6 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“, НДК.  За книгата и нейния автор ще говори журналистът Васил Иванов. Откъси ще прочетат актьорите Катерина Евро и Башар Рахал.Ще ви представим изложба с графики на Николай Волев, за която ще ни разкаже другият ни специален гост, скулпторът Павел Койчев.

„Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на никого, освен на собствената си съвест”, изповядва се режисьорът. И още: „Намирам за половинчато твърдението на Уди Алън: „Талантът е късмет. Важното в живота е смелостта.” Аз мисля, че и двете са дар от природата. Човек или ги има, или не. Затова предпочитам гледната точка на Буковски: „Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът.”

volev1

Последният филм на Николай Волев, „Извън пътя”, ще бъде представен официално на 28 март от 19:00 ч. в кино „Люмиер“, след което ще се разпространява в избрани киносалони в столицата и страната.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)