Деймиън Хърст разбуни духовете във Венеция

12 юли 2017

Изложбата на един от най-скъпо продаваните съвременни художници Деймиън Хърст се превърна в истинско събитие във Венеция.

MON_6058

„Съкровищата на потъналия кораб „Невероятни“ (Wreck of the Unbelieveble) разбуни духовете на неговите фенове и критици и го постави отново между мита и реалността.

MON_6142

А това е зона, в която Хърст се чувства изключително комфортно от години. Тази доста обемна експозиция всъщност е вдъхновена от мистериозното потъване на кораба Апистос (Невероятния) преди около 2000 години покрай източното крайбрежие на Африка.

MON_6253

Според легендата в кораба са били пренасяни съкровища и статуи, собственост на невероятно забогателия освободен роб Чиф Амотан ІІ.

MON_6260

Корабът е открит през 2008, а статуите – възстановени за сметка на Хърст. Доколко тази красива история е истина или мистификация – решете сами.

MON_6262

Сигурното е, че Деймиън отново затвърди факта, че създава сензации, умее да иронизира и изключително много да се забавлява. Мнозина нарекоха Хърст измамник, други потвърдиха факта, че е гений. А ние имаме честта да ви го покажем.

автор и водещ: Ива Дойчинова
оператори: Венелин Бакалов, Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)