Денди и Деси Цонева се скараха за… гробница!

17 юли 2015

Може и да звучи леко „жълто“, но си е абсолютната истина! По време на горещия конкурс Мистър София 2015, състоял се преди дни в столицата в култовото заведение Планет, най-изненадващо нашата звездна репортерка Деси Цонева влезе в спор за гробницата на Батенберг… При това с не кого да е, а с Денди!
В центъра на вниманието бе една емблематична историческа и архитектурна забележителност на София – Гробницата на Княз Александър Батенберг. Да не забравяме, че той е първият монарх от Следосвобожденската история на България.  Гробницата, находяща се на булевард „Васил Левски“ №81 в София,  има площ 80 м2 и височина 11 м. Построена е през 1897 година по проект на швейцарския архитект Херман Майер, като интериорът е украсен от известния български художник Харалампи Тачев. Александър Батенберг е погребан вътре през 1898 година. През 1937 година неговата съпруга графиня Й. Хартенау дарява на Главния военен музей лични вещи и документи на бившия княз, като част от тях са изложени в мавзолея-гробница. От 1946 до 1991 година сградата е затворена за посетители по нареждане на комунистическата власт. След 1991 г. Министерството на отбраната отново отваря Мавзолея за посетители.

Очевидно шегите на Деси Цонева и Денди нямат и грам намерение да осмиват или светотатстват с личността на Княза. Чисто и просто Денди е болен и побърза да успокои враговете си, че става дума за съвсем лека настинка. Какво ли ще излезе от цялата тази работа…

редактор: Деси Цонева
оператор: Кунчо Поляшки
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)