Деница Дилова

Деница Дилова и „Безумецът от Таро“

29 март 2018

След успеха на „Дневният живот на нощните пеперуди“ – книгата победител сред 400 ръкописа в анонимния конкурс на „Сиела“ – Деница Дилова се завръща с нов роман, провокативен прочит на страстта, съобщават от издателството на новата й книга.

Тя е със заглавие „Безумецът от Таро“ и излиза от печат на 30 март. Публикува се от издателство „Сиела”. Деница Дилова е автор на още две книги -  „Тънкости на приготвянето” (Скалино, 2012) и „Дневният живот на нощните пеперуди” (Сиела, 2015).

Представянето на книгата „Безумецът от Таро“ ще се състои на 4 април в DaDa Cultural Club (ул. „Георги Бенковски“ 10, София). Тя ще бъде представена от братовчеда на Деница Любен Дилов и Захари Карабашлиев. От организаторите на събитието съобщиха, че Мария Силвестър също ще се включи в премиерата на книгата.

Корицата на книгата „Безумецът от Таро“ (Сиела, 2018)

Корицата на книгата „Безумецът от Таро“ (Сиела, 2018)

За книгата от издателите:

Тя е доброто момиче. Той е лошото момче. Те не се познават, защото се движат по различни маршрути и в различни часове. Нейният и неговият живот нямат пресечна точка. Той влиза в съдебната зала, той е свикнал да се движи по ръба на закона. Тя е в тога, тя е законът. Погледите им се срещат и в този миг тя е само жената, а той е просто мъжът. Съдия Надя Черняк е красива и успешна. Уважавана е от общността в града, има отдаден съпруг и две обичани деца. Животът ѝ е уреден. Образцов. И задушаващ. Доминик е баск, който търси бягство в България от потайно и вероятно нечисто минало. Всичко ще се промени и за двамата след онзи кратък момент в съдебната зала. Любовта им е огнена игра, насилие над нежността и нежно насилие, страстен театър, чиято сцена са публични места в град, в който нищо не може да се скрие. Те остават невидими за човешките очи, но не и за една охранителна камера. Заслужава ли любовта да бъде спасена от пепелищата на един пламнал свят?

„Безумецът от Таро” е роман вихрушка. Притча за изневярата като спасение, за егоизма, за любовта и най-вече за изборите, пред които е поставен съвременният човек, разкъсван между професионалните очаквания, изискванията на осъдителното общество и собствените си желания.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Деница Дилова, личен архив

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)