31179890_1721614517888538_8963659663727919104_n

Денят на Джаза за деца – съботно матине

28 април 2018

30 април е Международния ден на джаза. Прекрасният музикален жанр е популярен не само сред възрастните, но и сред  децата. Тази събота, два дена по- рано, те ще имат шанса да го отпразнуват подобаващо в The Tea House (Чайната във фабриката) от 11 ч.  Ето какво обещават организаторите:

„В събота (28.04) ще отпразнуваме Международния ден на джаза с пълна кошница с изненади, нови приятели и свободни импровизации.
Поканили сме две дами, които ще оцветят утрото ни с глас и контрабас: Боряна Йорданова – вокал и Свобода Боздуганова – контрабас.
Боряна Йорданова е завършила НБУ с пеене и актьорско майсторство в НАТФИЗ. Участва в различни музикални проекти, записи на детски песни, постановки в Музикалния театър. Характерния й глас можем да разпознаем и от анимационните филми.
Свобода Боздуганова е възпитаничка на НМА, а любовта й към децата я прави обичан преподавател в Музикалното училище – София. Като изпълнител свири както класическа и съвременна музика, така и джаз, блуграс и ирландска музика.
На сцената ще им партнира един от най-слънчевите бащи и прекрасен музикант: Георги Петров – пиано, а останалите са обиЧайните заподозрени: Венцислав Благоев – тромпет и Невена Григорова – барабани от „Джазтет”.

По традиция сцената е отворена за всички малки и големи импровизатори и техните големи таланти.“

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)