Денят на Европа в София

11 май 2016

Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България отвориха вратите си на 9 май за ученици участници в състезанията за програма „Евроскола“. Над 500 младежи получиха възможността да научат повече за Европейския съюз и европейските институции пряко от хората, които работят в тях, както и да участват в забавни игри с награди, подготвени от членовете на „Младежки екип Европа“.

Заместник-председателят на Европейската комисия с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева заедно с президента на Република България Росен Плевнелиев и български депутати в Европейския парламент се присъединиха за честванията на 9-и май. От 11.30 часа почетните гости имаха възможността да се срещнат, говорят и обменят идеи с учениците за ползите от обединена Европа, европейските ценности и как да използваме членството, за да променим в положителна насока настоящето и бъдещето на България.

Екипът на In LIFE бе специален гост в сградата на Европейския Парламент. Пред нашата камера арх. Мая Йовчева, която е част от екипа, проектирал сградата, разказва историята около построяването й и защо Европейският парламент я избира за свое седалище в София.

автор: Ася Георгиева
оператор: Мартин Илков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)