mejdunaroden-den-na-pregrydkata_8965-1

Денят на прегръдката

21 януари 2020

На 21 януари целият свят празнува един от най-необичайните празници – Световен Ден на прегръдката (International Hug Day). Той е основан в САЩ през 1986 г. под името Национален ден на прегръдките (National Hugging Day), а след това бързо се разпространява по целият свят. Според традицията на празника, на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора. Въпреки младата възраст на този празник, днес е трудно да се намери неговият автор: не е известно, кой е измислил тази идея за „близкото“ честване на 21 януари и защо е била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти. Именно на този ден младежите и девойките са се прегръщали помежду си без интимен мотив. Според една легенда, по време на приятелската прегръдка хората обменят душевна топлина.

d71745bfcaad6ebb41685d0ed6b944da

Психолозите смятат, че хората, които искат да ви прегърнат в обятията си – самите те желаят да изпитат чувството на сигурност, комфорт и любов. А прегръдките ни съпътстват през целия живот. Ние прегръщаме приятели и роднини по време на срещи, след раздяла, прегръщаме се помежду си за да изразим радост и благодарност един към друг.

Хубавото е, че честването на 21 януари не изисква никакви материални разходи. Трябва само щедро да възнаградите с топлината си всеки, когото желаете. Поздравявайки ги по повод празника, подарете на вашите близки и любими хора прегръдката си в знак на топли отношения към тях, за да им напомните за най-искрените си топли чувства и радост към тях.

Снимка: Pixabay.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)