Veblen

ДЕН НА БАСТИЛИЯТА – по случай празника на Франция

13 юли 2016

ДЕН НА БАСТИЛИЯТА – по случай националния празник на Франция!

Дегустация на френски вина, по повод националния ден на Франция, ще се проведе на 14 юли.
Акцент е Франция, с палитра от френски вина, кулинарни продукти и култура.
Някои от най-добрите винени експерти в България ще ви представят 18 от най-забележителните френски вина, които също така ще можете да закупите за вкъщи на цени около 25% по-ниски от тези в магазините
Домакин на събитието е г-н Даниел Ву , а Вие може да го посетите в ММ World, Околовръстен Път 3, от 19:00ч., информират от ПРофайл.

Bastille Day - BG

Превземането на Бастилията в Париж е на 14 юли 1789. Средновековната крепост и затвор, наречена „Бастилия“ (Le Bastille), показва обхвата на кралската власт. По времето на щурма в нея има само седем затворници, но той се смята за начало на Френската революция и икона на Френската република. Денят на щурма, 14 юли (Le quatorze juillet), е национален празник на Франция и официалното му име е Празник на федерацията (Fête de la Fédération). На английски се използва наименованието „Ден на Бастилията“ (Bastille Day).

Обсадата на Бастилията и издаването на „Декларация за правата на човека и гражданина“ (Déclaration des droits de l’Homme et du citoyen) са третото събитие, което дава начало на Френската революция. Първото е опълчване на арсторацията, която отказва помощ на краля при събирането на данъците. Второто е създаването на Националното събрание и Клетвата в залата за игра на топка.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)